• Danas je: Utorak, 17 svibnja, 2022

BBB pružili podršku uhićenim Vukovarcima: ‘Policija ili milicija?’

“BBB: “POLICIJA ILI MILICIJA?!” U Španskom osvanuo transparent potpore uhićenim Vukovarcima!
U zagrebačkom naselju Špansko, preko puta caffea Lalus, gdje se u utorak nakon utakmice Hrvatska – Škotska, odvijala prava drama, koja je kulminirala uhićenjima trojice dragovoljaca s Trpinjske ceste i bivših logoraša – Marija Rosandića, Veselka Kiša i Mirka Brekala, danas je osvanuo transparent potpore BBB-a s vrlo jasnom porukom: “ZA HRVATSKE BRANITELJE SUZAVAC I UHIĆENJE, ZASLUŽUJU LI BAR ONI SIGURNOST I POVJERENJE?!”, objavio je Velimir Bujanec.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Bujanec je objavio snimku policijske brutalnosti nakon utakmice:

“ŠOKANTNA SNIMKA IZ ŠPANSKOG: NEVIĐENA POLICIJSKA BRUTALNOST NAKON UTAKMICE!
Iz kafića su tjerali heroje s Trpinjske ceste – trojica su uhićena! 80-postotnog invalida, koji je preživio pakao logora, pošpricali su sprejom i stavili mu lisice! Zašto na ovakav način nije postupano prilikom uhićenja srpskih ratnih zločinaca u Vukovaru?!
Redakcija Bujice u posjedu je dramatične snimke, nastale kasno sinoć na tržnici u zagrebačkom naselju Špansko. Trojica vukovarskih branitelja, dragovoljaca s Trpinjske ceste – Mario Rosandić, Veselko Kiš i Mirko Brekalo – gledali su utakmicu Hrvatske nogometne reprezentacije. Veselili su se našoj pobjedi nad Škotskom, no, ubrzo nakon zatvaranja kafića, kada su na stolu imali zadnje naručeno piće, slavlje je zbog, kako kažu “kršenja epidemioloških mjera“ prekinula policija…
Dvojica mlađih policijskih službenika brutalno i bez imalo razumijevanja, nasrnula su na 80-postotnog hrvatskog ratnog vojnog invalida Veselka Kiša – Debu, koji je preživio pakao srbijanskih koncentracijskih logora! Pošpricali su ga sprejem i stavili mu lisice, unatoč upozorenjima okupljenih da se tako ne bi smjelo postupati prema teškom invalidu. Uz uporabu policijskih lisica, uhićen je i Mirko Brekalo, jedan od najčasnijih branitelja Trpinjske ceste, kao i Vukovarac Mario Rosandić.
Zanimljivo je da policijski službenici u Vukovaru na sličan način nisu “tretirali“ srpske ratne zločince, o čemu svjedoče snimke najmanje jednog uhićenja, kada su pripadnici okupacijske vojske privođeni – bez lisica na rukama… Sramotnom uhićenju u Španskom svjedočili su i članovi obitelji hrvatskih ratnih vojnih invalida, a građani nisu mogli vjerovati s kakvom bahatošću i nepoštovanjem, mlađahni policajci postupaju prema ljudima, kojima bi svi trebali biti zahvalni na slobodi koju danas imamo.
Dvojici policijskih službenika bilo bi pametno da pogledaju kako su se njemački interventni policajci ponijeli prema hrvatskim navijačima u Frankfurtu, gdje su zajdno s našim momcima slavili veliku pobjedu Hrvatske, a što se tiče “kršenja epidemioloških mjera“ mogli su, ako su baš htjeli, intervenirati jučer u Brezovici ili u subotu u Zagrebu, kada su našim glavnim gradom maširali neki drugi “borci“…
BEZ CENZURE: I ŽIVOTI BRANITELJA VRIJEDE! Pogledajte skandalozno postupanje policije prema hrvatskim ratnim vojnim invalidima, nakon utakmice Hrvatska – Škotska…”

Izvor: narod.hr