• Danas je: Srijeda, 1 prosinca, 2021

Crikvenica domaćin 25. Državnog sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Crikvenica će ove subote biti domaćin 25. po redu Državnog sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske „Crikvenica 2021“. Cijeli koncept predstavljen je danas na tiskovnoj konferenciji u Gradskoj upravi Grada Crikvenice. Na igrama u subotu će se kroz pet sportova natjecati 500 hrvatskih branitelja s područja cijele Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina je istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo biti domaćinom igara, kao gradonačelniku, ali i branitelju s ličke bojišnice. Crikvenica je u tim najtežim trenucima, u vrijeme rata, pokazala veliko srce i primila prognanike iz ostalih dijelova Hrvatske, a neki od njih u Crikvenici žive i danas.

Samo otvorenje igara održat će se 16. listopada u 10:00 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Svečani mimohod bit će formiran na parkiralištu pored Osnovne škole Zvonka Cara (ispod vijadukta) te će krenuti u 9:15 prema glavnom crikveničkom trgu.

Svečanost otvorenja svojim će dolaskom uveličati predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Nakon svečanosti otvorenja natjecanja, svi sudionici će se uputiti prema terenima za odigravanje sportova, a sudionici svečanog otvaranja će položiti vijence i zapaliti svijeće na Spomeniku hrvatskim braniteljima.