• Danas je: Srijeda, 8 veljače, 2023

Grmoja: Podržavamo zabranu rada nedjeljom i tražimo ponovno brojenje referendumskih potpisa

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u petak je u Saboru pozdravio najavu Vlade o ukidanju obveznih članarina za Hrvatsku gospodarsku komoru te uvođenju neradne nedjelje, a tijekom saborske rasprave dotaknuo se i potpisa za referendum GI Narod odlučuje zatraživši da ih se ponovno prebroji.
Na konferenciji za medije Grmoja rekao je da je najava Vlade za ukidanje članarina HGK-u i uvođenje neradne nedjelje čin kojeg on pozdravlja, no da je riječ o predizbornom potezu.
“Možda bi bilo dobro da su češće izbori u Hrvatskoj” – dodao je.
“Zahvaljujući udruzi Glas poduzetnika i borbi Mosta u Saboru ukidaju se obvezne članarine za HGK.” – istaknuo je Grmoja.
“Ustavni sud je filijala ove Vlade”
„Svi znamo da će se uoči izbora puno toga otvoriti, ne zato jer je Vladi stalo do poduzetnika i obrtnika nego im je stalo do izlaska na izbore, što su bliži izbori bliže je i pobjeda nad koronom”, kazao je Grmoja.
Na pitanje hoće li prilikom donošenja tih odluka koje je najavila Vlada biti problem s mogućom njihovom neustavnošću, Grmoja je rekao:
“Ustavni sud je filijala ove Vlade tako da je to vrlo vjerojatno već dogovoreno s Ustavnom sudu i ne mislim da će tu biti problema s njihovim prijedlogom.”
Grmoja je spomenuo i nacionalni plan oporavka apelirajući na Vladu da se bavi tom temom. “Ta je tema ključna za opstanak Hrvatske”.
“Dva ključna aktera brojenja potpisa nalaze se pod optužbama”
Tijekom saborske rasprave, Grmoja se javio tražeći stanku i rekao kako je Klub Mosta u zaključku kojeg je danas uputio u proceduru zatražio ponovno prebrojavanje potpisa za referendumsku inicijativu Narod odlučuje.
“Dva ključna aktera prebrojavanja potpisa – bivši ministar uprave Lovro Kuščević i politički tajnik HDZ-a kao i državna tajnica iz istog ministarstva Josipa Rimac, nalaze se pod teškim optužbama – g. Kuščević za prenamjenu zemljišta, ali i za nuđenje mita, za lažni iskaz, a gospođa Rimac u aferi vjetroelektrane također za primanje mita. Takvi ljudi ne mogu nikako biti vjerodostojni jamac da je brojenje potpisa provedeno na ispravan način. Podsjećam da su gđa Rimac i g. Kuščević odbili Hrvatskom saboru na uvid dostaviti potpise. S ovog mjesta nas je g. Kuščević pozvao u Ministarstvo kada smo u 9 sati ujutro došli, odbili su nam dati potpise, da bi državna tajnica Rimac došla u klub Mosta samo s našim potpisima (g. Podolnjaka, g. Sladoljeva i mene) i rekla da je to taj uvid. Dakle, tražimo ponovno prebrojavanje potpisa.” – iznio je Grmoja.
Nakon toga predsjednik Sabora Jandroković dao mu je opomenu rekavši da to što je govorio nema veze ni sa jednom točkom dnevnog reda.

Narod : narod.hr