• Danas je: Utorak, 3 listopada, 2023

Ministar Medved otvorio 11. športske susrete Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije

Na susretima sudjeluju članovi 12 udruga iz cijele Hrvatske te se natječu u malom nogometu, šahu, belotu, kuglanju i stolnom tenisu

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kao izaslanik predsjednika Vlade otvorio je 24. rujna 2022. u Požegi 11. športske susrete Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije.

Na otvorenju u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ uz ministra Medveda bili su su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić te kao domaćin predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Marijan Smernić.

“Pred svima vama želim iskazati moj osobni ponos što sam svoj ratni put započeo upravo kao hrvatski policajac. Veliki je broj vas koje sam imao priliku i čast sretati u Domovinskom ratu. Drago mi je što mnoge od vas vidim i ovdje, od Vukovara sve do hrvatskog juga, što smo u zajedništvu. Hvala svima vama koji ulažete ogromnu energiju i okupljate ove ljude koje su svojim životima svjedočili istini o stvaranju i obrani Republike Hrvatske,” rekao je ministar.

Na 11. športskim susretima Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije sudjeluju članovi 12 udruga iz cijele Hrvatske te se natječu u malom nogometu, šahu, belotu, kuglanju i stolnom tenisu.

Nakon otvorenja ministar Medved položio je vijenac svim poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja 123. brigade HV-a.

Ministar Medved obišao je i branitelje iz Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, koji 9. športskim igrama obilježavaju 28. godinu djelovanja.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja