• Danas je: Utorak, 3 kolovoza, 2021

Pogledajte najbolje šale na račun Kuščevićevih ‘sitnih propusta’

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević podnio je u ponedjeljak ostavke na te funkcije, a premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon višestanog sastanka u središnjici stranke izvijestio je novinare da je prihvatio te ostavke.

“Građanska inicijativa Narod odlučuje traži od saborskih zastupnika smjenu premijera Plenkovića i ministra Kuščevića”, rekao je Luka Mlinarić, koordinator GI Narod odlučuje na konferenciji za novinare ispred Hrvatskog sabora u nekoliko sati ranije, upozorivši da je Kuščević “zloupotrebljavao svoj položaj kako bi narodu ukrao referendum za promjenu izbornog sustava proizvoljno odbacivši više od 30.000 valjanih potpisa građana kako se referendum ne bi raspisao”.

Nakon ostavke Kuščević je za svoj pad prozvao dr. Željku Markić, predsjednicu udruge U ime obitelji.

Društvenim mrežama ovih se dana šire duhovite fotomontaže koje obrađuju “lik i djelo” Lovre Kuščevića, zbog brojnih afera u koje se upleo ovaj, sada bivši, ministar iz Vlade Andreja Plenkovića.

“U moralno ispražnjenoj zemlji, bez imalo zadrške, srama, nelagode, s osmijehom na licu odradio je velik posao za premijera – ukrao je hrvatskom narodu njegovo pravo na referendum. To sigurno nije bilo lako. Hrabro se isprsio u obrani HDZSDP-ovog izbornog sustava, riskirao vlastiti integritet u narodu da bi na kraju doživio progon i posramljen visio nad bezdanom političke propasti zbog tamo nekih tričarija sa zemljištima i kućama. A sve mu to pakira stranka koja nema ni 2% narodne podrške. Doduše, održavaju vladu, a velika je vjerojatnost da će to činiti i dalje, bez obzira na „teret Kuščevića“, odnosno bleferske prijetnje odlaskom. Smisao njihova postojanja je sudjelovanje u vlasti po svaku cijenu, odnosno klijentelističko uhljebljivanje na pozicije koje donose novac i moć”, istaknuo je dr. sc. Hrvoje Pende iz GI Narod odlučuje.

Upravo je GI Narod odlučuje bila prva građanska inicijativa koja je izvrsnom i duhovitom kampanjom svakodnevno informirala građane riječju i slikom na sve prljavštine i nezakonitosti HDZ-ovih rabota, te su svojom aktivnošću i oni dali doprinos rezultatima nedavnih europskih izbora.

Iščekujući konačni rasplet korupcijske trakavice, za koju bi se i DORH trebao zainteresirati, Hrvati se zadnjih tjedana šale na račun Kuščevićevih ‘sitnih propusta’ poput zaboravljene vile koju nije upisao u katastar nego je ostala upisana kao pašnjak, zatim kuće zavedene kao štala…, a pogledajte i savjet kako se obogatiti:

Izvor: narod.hr