• Danas je: Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Srna o nacionalnom stadionu: ‘Još više će podijeliti Hrvatsku i hrvatske navijače’

Darijo Srna danas je sportski direktor Šahtara. U razgovoru za Novu TV govorio je o svojoj karijeri, ali i nacionalnom stadionu.

“Ide dobro, adrenalina nema kao što si igrač, najbolje je biti sportaš, odradiš svoj trening i ideš kući. Ovako si zauzet od jutra do mraka. Imaš raznih situacija, nekad i konflikta s igračima. Nekad netko želi otići pa netko i produžiti ugovor… To je za mene sve novo. Jako se dobro snalazim i sretan sam”, opisuje trenutno stanje.

Potom se prebacio na reprezentaciju čiji je rekorder po broju nastupa.

“Svaki je rekord tu da se ruši, odigrati jednom za reprezentaciju je ostvarenje sna svakog mladog nogometaša. Ja sam imao privilegiju da 134 puta budem najsretniji čovjek na svijetu. Hrvatska reprezentacija je emocija… Ja bih promijenio sve svoje trofeje za medalju s Hrvatskom. Sve sam tom rečenicom rekao.”

Govorio je i o nacionalnom stadionu.

“Grade se i košarkaške arene, ne znam što se sve ne gradi, da se ne može pomoći da se napravi bolji stadion… Toliko je nogomet promovirao Hrvatsku da bi bilo lijepo da se to napravi”, rekao je pa dodao:

“Ja sam protiv nacionalnog stadiona, to će donijeti još više posljedica. Još više će podijeliti Hrvatsku i hrvatske navijače. U Europi nacionalni stadion imaju Francuska i Engleska, a jedna Italija i Španjolska nemaju nacionalni stadion. Hrvatska zaslužuje igrati u cijeloj Hrvatskoj.”

Govorio je i tome je li mu žao što u njegovo vrijeme Hrvatska više puta nije igrala na Poljudu.

“Nije samo meni žao, nego svima. Pogotovo kad igraš u Hajduku. Kad osjetiš tu poljudsku atmosferu, onda želiš svaku utakmicu igrati u Splitu. Za mene je sasvim logično da Hrvatska igra u Splitu, pa i u Zagrebu, Osijeku, Rijeci… Hrvatska nije samo Zagreb.”

Izvor: narod.hr