• Danas je: Utorak, 3 kolovoza, 2021

STOŽER OBJAVIO NOVE MJERE Kafići će raditi do ponoći, evo pod kojim uvjetima nije potrebno pridržavanje epidemioloških ograničenja

Stožer civilne zaštite je jučer objavio nove mjere koje su na snagu stupile od ponoći.

Izmijenjeni su tehnički detalji oko prelaska granice, objavio je voditelj Stožera Davor Božinović.

“Ulazak u Hrvatsku osobama koje dolaze iz članica EU i Schengenskog prostora, a koje su cijepljene s dvije doze koje se koriste u EU, bit će im omogućen ulazak čim su cijepljeni drugom dozom, neće biti potrebno proći 14 dana”, rekao je Božinović. Protek od 22 dana nakon prve doze ostaje na snazi. 

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata umjesto do 23 sata bit će do 24 sata, tu su uključene i pekarnice, casina, automat klubovi…

“Ukida se zabrana treniranja i natjecanja u zatvorenim prostorima, i u školskim dvoranama. Konferencije i kongresi moći će se održavati uz pridržavanje svih epidemoloških mjera”, nastavio je Božinović. 

Novo je i da će se sve više širiti broj i vrsta događaja na kojima će se moći prisustvovati uz ispunjenje određenih uvjeta. 

Koncerti, kino projekcije i drugi kulturni programi, kao i svadbene svečanosti, moći će se održati bez strogo ograničenih mjera ako su prisutne samo osobe koje su prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva, zatim oni koji su koronu preboljeli prije manje od 180 dana, oni koji su preboljeli i dobili jednu dozu te oni koji su unatrag 48 sati bili negativni. 

Izvor: direktno.hr