• Danas je: Srijeda, 8 veljače, 2023

Tomašević odgovarao na škakljiva pitanja: Ne da smo imali 100 dana poštede, nismo imali ni 100 minuta

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obratio se novinarima uoči konstituirajuće sjednice Gradske skupštine. “Vjerujem da će se konstituirati Skupština, znate da će predsjednik biti Joško Klisović. Potpisan je prijedlog kojeg je potpisalo 28 zastupnika, jasno je utvrđena većina. Nadam se da će sve proći protokolarno i pristojno, kao što uvijek bude”, rekao je Tomašević. 

Novinare je zanimala informacija da se ipak odustalo od poništenja natječaja za najam automobila. 

“Ubrzo ćete znati, tražili smo prijelazna rješenja kako ne bismo ostali bez ikakvih automobila za funkcioniranje grada, za prometne i komunalne redare”. 

Što se tiče imenovanja čelnih ljudi Zagrebačkog holdinga, rekao je kako ne očekuje da će konstituirajuća sjednica biti politička. 

“Vidio sam neke izjave zastupnika HDZ-a koji su postavili pitanje hoće li se ta odluka upisati u Trgovački sud. Ona je već upisana i pravovaljana je”.

Osvrnuo se i na Povjerenstvo za sukob interesa. 

“Vidite da je tu kolizija između dva zakona, i samo Povjerenstvo je tražilo da se taj članak Zakona izbaci. Do sada nije bilo prijepora jer je praksa tumačenja Povjerenstva osam godina bila da je tu jači Zakon o lokalnoj samoupravi”, kazao je. Podsjetimo, Zakon o sprečavanju sukoba interesa kaže da za takvo imenovanje treba postojati prijedlog Skupštine koja još nije formirana. 

Pitali su ga i za tvrdnje da je u Gračanima Grad Zagreb nezakonito oduzimao zemlju. 

“To su sve problemi koje smo naslijedili, nismo dva tjedna na vlasti, ne da smo imali 100 dana poštede, nego ni 100 minuta”. 

Komentirao je i kritike da je na čelo Holdinga izabrao stare, a ne ‘svježe’ kadrove. 

“U situaciji kakvoj jesmo s Holdingom bilo je hitno nužno djelovanje i vodili smo se nekim tko dobro poznaje sustav, tko je radio u Holdingu, kritizirao sadašnji model i zbog toga otišao, a većinu Uprave ćemo imenovati brzo”, zaključio je Tomašević. 

Izvor: Direktno.hr