• Danas je: Subota, 18 svibnja, 2024

Čestitka ministra Medveda Vukovima

Povodom 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade i 15. obljetnice Motorizirane bojne Gardijske mehanizirane brigade HV-a, ministar Medved uputio je čestitku Vukovima

Poštovani pripadnici 9. gardijske brigade Vukovi, dragi prijatelji,

čestitam vam 30. obljetnicu 9. gardijske brigade Hrvatske vojske, slavnih Vukova!

Deveta gardijska brigada bila je od presudnog značaja za obranu Gospića i okosnica obrane na širem području ličke bojišnice te u operacijama Maslenica, Medački džep i Ljeto 95., kao i u pobjedonosnoj Oluji.

Kroz brigadu je prošlo oko 8000 pripadnika, a u ovoj prigodi s posebnim pijetetom prisjećamo se poginulih Vukova – njih 56 položilo je svoje živote u obrani i oslobađanju naše domovine.

Njima i njihovim obiteljima vječno smo zahvalni za našu slobodu i neovisnost, kao i svima vama koji ste bili spremi na žrtvu za domovinu pod vašim čuvenim geslom ‘primus inter pares’.

Proslavili ste svoju brigadu i časno ime Vukova na ponos Like i cijele Hrvatske, a vaš častan ratni put uzor je mladim hrvatskim vojnicima u redovima pobjedničke Hrvatske vojske.

Čestitam i mladim Vukovima, neka vam crna beretka bude podsjetnik na slavnu prošlost i poticaj za vaš profesionalni razvoj. Ostanite uvijek domovini vjerni i prvi među jednakima!

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja