• Danas je: Srijeda, 24 srpnja, 2024

U Krašiću svečano proslavljeno Stepinčevo

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prisustvovao je 10. veljače 2022. godine obilježavanju 62. godišnjice smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću.

U Krašiću je u četvrtak svetom misom i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća proslavljeno Stepinčevo, u spomen na 62. godišnjicu smrti kardinala Alojzija Stepinca, kojeg je 1998. godine blaženikom proglasio sv. Ivan Pavao II.

Na svečanoj sjednici krašićkog Općinskog vijeća izaslanik predsjednika Vlade i njezin potpredsjednik, ministar branitelja Tomo Medved pozvao je sve da sačuvamo svoju najveću snagu, a to je jedinstvo i zajedništvo.

Istaknuo je da nam je danas najsnažnija ostavština Alojzija Stepinca „vjera u nas, vjera u našu snagu“ kako se ne bi nastavilo raslojavanje društva i da bi se nastavio prosperitet zemlje uz prepoznavanje potreba najslabijih i potreba obitelji.

Medved je u govoru poručio da nikada ne smijemo zaboraviti Stepinčevu žrtvu i žrtvu mnogih svećenika u komunističkom teroru te druge žrtve u realizaciji tisućljetnog sna samostalne Hrvatske, poput žrtve hrvatskih branitelja, ugrađene u temelje Republike Hrvatske.

Pozvao je sve da se “nikad ne umorimo u tome da ljubimo svoju domovinu, da gradimo njezin prosperitet i da ju budućim generacijama ostavimo kao zemlju prosperiteta i blagostanja“.

Najbolji odgovor svakome kome padne na pamet da blaženika Alojzija Stepinca na svojim freskama svrstava u pakao te na sve druge izazove i provokacije jest snažna pozicija Hrvatske u NATO-savezu i Europskoj uniji, rekao je i najavio realizaciju dvaju strateških ciljeva – skori ulazak u schengenski prostor i u eurozonu.

Načelnik Općine Krašića Josip Petković Fajnik i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar zahvalili su Zagrebačkoj županiji što Krašić smatra središnjim mjestom vjerskog turizma u županiji i osigurava mu po pola milijuna kuna na godinu za infrastrukturu nužnu za razvoj. Špoljar je također rekao da je to važno zbog zahvalnosti Stepincu na njegovu doprinosu u očuvanju nacionalnog identiteta i ostanku Hrvatske u okrilju Katoličke crkve, povezane sa Svetom Stolicom.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja