• Danas je: Utorak, siječanj 22, 2019

Hasanbegović: Politički život se nastavlja, ja sam izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović izjavio je u utorak kako prihvaća odluku Andreja Plenkovića i nastavlja raditi kao izabrani zastupnik Hrvatskog sabora.

-Tko sam, što sam i što sam zastupao u političkom životu je poznato, poznato je i što o tome misle pristaše i birači HDZ-a. Tko je i što je uvažena gospođa Nina Obuljen i kojim krugovima pripada je također poznato. Jedina nepoznanica je bio konačni odabir gospodina Plenkovića, on je danas službeno objavljen, legitiman, proizlazi iz volje saborske većine i ja ga prihvaćam. Politički život se nastavlja, ja sam izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru, vjeran Bogu i narodu koji me je izabrao – izjavio je danas novinarima Zlatko Hasanbegović.

Nakon što je postalo očito da je Nina Obuljen nova ministrica ispred sjedišta HDZ-a došli su saborski zastupnik Željko Glasnović i Zorica Gregurić koji su izrazilio nezadovoljstvo izborom Obuljen Koržinek za novu ministricu kulture.

-Obuljen je bila članica Upravnog odbora HAVC-a koji je dopustio snimanje filma “15 minuta Dvor na Uni” i koji je dopustio snimanje antihrvatskih filmova kojim se blati Domovinski rat i hrvatski branitelji – izjavila je Gregurić te navela da je Obuljen Koržinek bila članica Upravnog odbora HAVC-a zadužena za provođenje zakonitosti njegova rada, te je, kako je kazala, dokazano  da je HAVC postupio nezakonito i zlorabio novac hrvatskih poreznih obveznika.

Predstavljajući sastav nove Vlade, Andrej Plenković je izjavio kako od buduće ministrice kulture čekuje da će joj prva zadaća biti temeljita analiza HAVC-a.

-Ona je vrlo kompetentna i vrlo stručna osoba. Mandatar dobija povjerenje, na temelju Ustava predlaže članove Vlade. Nikakav pritisak nisam doživio ni od koga. Smatram da je doktorica Obuljen vrlo kompetentna i vrlo stručna. Znamo se preko 20 godina i želim da se napravi vrlo jasna distinkcija između nje i poslovanja HAVC-a. Očekujem od nje da prva zadaća bude temeljita analiza HAVC-a – rekao je Plenković vezano za Ninu Obuljen.

Podsjetimo, Nina Obuljen Koržinek od 2006. do 2011. bila je pomoćnica ministra i državna tajnica u Ministarstvu kulture, kada je ministar bio Božo Biškupić. Za mandata njegova nasljednika Jasena Mesića ostala je u Ministarstvu i bila zadužena za medije pa je, među ostalim, sukreatorica Zakona o HRT-u i Zakona o elektroničkim medijima.