• Danas je: Petak, 8 prosinca, 2023

Lokalni izbori: Ponavljanje izbora u nekim mjestima zbog viška glasačkih listića

Zbog viška listića u glasačkim kutijama, izbori za lokalnu vlast u nedjelju se ponavljaju u pet općina, dva grada i šest županija.
Birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a za glasovanje vrijede ista epidemiološka pravila kao i prošle nedjelje.
U općini Donja Voća, Varaždinska županija, ponavljaju se izbori za župana, županijsku skupštinu, općinskog načelnika i vijeće na biračkom mjestu br. 6 u tamošnjoj Osnovnoj školi.
U općini Marčana, Istarska županija, ponavljaju se izbori za općinskog načelnika na biračkom mjestu br. 8 Loborika, Župna kuća.
U općini Župa dubrovačka, Dubrovačko-neretvanska županija, izbori za općinskog načelnika ponavljaju se na biračkom mjestu br. 3. Petrača.
Izbori za načelnika ponavljaju se i u općini Gunja, Vukovarsko-srijemska županija, i to na biračkom mjesto br. 2 Gunja.
U istoj županiji, u općini Trpinja, ponavljaju se izbori za zamjenika župana iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine na biračkom mjestu br. 1 Trpinja.
Orahovica i Vrlika, gradovi su u kojima se u nedjelju ponavljaju izbori za gradonačelnika, u Orahovici na biračkom mjesto br. 11 Duzluk, a u Vrlici na biračkom mjestu br. 5 Podosoje.
Orahovica se nalazi u Virovitičko-podravskoj, a Vrlika u Splitsko-dalmatinskoj županiji i današnji izbori u njoj ne bi trebali imati utjecaja na činjenicu da je u tom gradu novi mandat, sa gotovo 64 posto glasova, izborio Jure Plazonić (HDZ).
Nakon što se u nedjelju navečer utvrde rezultati glasovanja, DIP će objaviti konačne podatke o lokalnim jedinicama u kojima će se održati drugi krug izbora u nedjelju, 30. svibnja.

Izvor : narod.hr