• Danas je: Utorak, 3 kolovoza, 2021

Obnovljeni vukovarski vodotoranj danas čeka svečano otvorenje

Vukovarski vodotoranj, simbol hrvatskog zajedništva dovršen je. Otkako je 2016. godine počela obnova čekao se upravo ovaj trenutak.

Vodotoranj će biti otvoren u 17:30 sati, a snimka otvaranja će biti na Z1 televiziji u 20:00 sati. Otvaranje će se moći pratiti na službenoj Facebook stranici gradonačelnika Ivana Penave, na službenoj stranici Grada Vukovara i na stranici Vukovarskog vodotornja.

RTL doznaje da je obnova vodotornja stajala 46 milijuna kuna sa svim popratnim sadržajima, restoranom, dječjim igralištem i amfiteatrom.

Obnova je bila zahtjevan zadatak. Tijekom Domovinskog rata, vodotoranj je zaprimio više od 600 pogodaka granatom i njegova je statika bila narušena. Sutra čeka svoje veliko otvaranje. To je svečani program koji će početi u 17,30 i trajat će oko sat vremena i bit će prožet domoljubnim pjesmama, no ona poruka koja će se sutra slati s vodotornja jest ona koja se slala do sada, a slat će se i u budućnosti. To je poruka zajedništva.

Ono što valja istaknuti je da na svečanom otvaranju uzvanika neće biti, čak ni onih iz visoke hrvatske političke elite. Nakon što se vodotoranj sutra svečano otvori, on će biti otvoren za sve posjetitelje koji dođu u Vukovar i koji će u ovom posebnom mjestu moći slušati nevjerojatne herojske priče

Izvor: narod.hr/rtl.vijesti.hr