• Danas je: Subota, 18 svibnja, 2024

Penava sa Sinjske alke: ‘Sinj i Vukovar, gradovi simboli obrane domovine u Dalmaciji i Slavoniji, povezani su bitkama naše povijesti’

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bio je u Sinju na Alci.

“Sinj i Vukovar, kao gradovi simboli obrane domovine u Dalmaciji i Slavoniji, povezani su slavnim bitkama naše povijesti. Uvijek s radošću dolazim na Sinjsku alku, kao što s radošću Sinjane dočekujem u Vukovaru. Alka i danas ujedinjuje Hrvatsku, unatoč epidemiološkim mjerama i društveno-političkim previranjima. Čestitam ovogodišnjem slavodobitniku Ivi Zorici!”, poručio je Penava.

Ivo Zorica slavodobitnik je 305. Sinjske alke. Skupio je ukupno sedam punata, a u sridu je pogodio u drugoj trci.

Foto: Domovinski pokret

U prvoj trci četiri su alkara pogodila u sridu. Ivica Filipović Grčić, Ante Runje, Frano Talaja i Nenad Marić u nastavak natjecanja ušli su s tri punta. Nakon druge trke vodstvo je preuzeo Ivo Zorica s ukupno pet punata, slijedili su ga Josip Čačija, Marić, Talaja i Alen Poljak s četiri punta.

U treću trku ušla su dva alkara manje, znači njih 15. Nakon što su debitant Martin Šušnjara i Marić skupili šest punata, na vrh se vratio Ivo Zorica s pogotkom u ‘u dva’ i ukupno sedam punata.

Izvor: narod.hr