• Danas je: Subota, 18 svibnja, 2024

SUDAČKI EKSPERT Strahonja dao savjet Vatrenima, ali malo je tko očekivao što će reći

SUDI NAM ONAJ KOJI PUNO GRIJEŠI

Utakmicu između Hrvatske i Češke u Glasgowu koa počinje danas, u petak, u 18 sati, sudit će Španjolac Carlos del Cerro Grande, koji se nije proslavio u prvome nastupu na Europskom prvenstvu. Prije tri je dana dijelio pravdu na susretu između Francuske i Njemačke te je imao cijeli niz pogrešaka i spornih odluka.

”Pokazao je određenu nesigurnost, preveliku za ovaj nivo natjecanja. Nisam presretan ovim delegiranjem iz razloga jer sigurno će imati potrebu dokazati da se radi o boljem sucu, a kad baš nešto ekstra želiš onda ti se baš može opet dogoditi kontraefekt i onda baš na silu nešto radiš”, istaknuo je sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji Europeo, a prenosi HRT. 

”Gledao sam tu češku ekipu, radi puno prekršaja Češka. I on je analizirao tu utakmicu i te Čehe, zna da Česi to rade. Kako je sjajno i objasnio naš Mario Carević, kada je lopta na jednoj strani Česi stišću i tu onda po gubitku lopte vrlo brzo rade prekršaj. Tu će on imati više prilike suditi prekršaje na štetu Čeha. Sad se tu može dogoditi određeni previd i to ne bi bilo dobro da naše igrače potencijalno iziritira. Ako mogu sad malo sugerirati ovako javno, sad baš to ne ide u korist sudaca, ali možda naši dečki bi trebali napraviti gard kao što su imali u Rusiji, čak i pritisnuti tog suca u tim nekim određenim situacijama”, dodao je Strahonja.

Izvor: Direktno.hr