• Danas je: Subota, 18 svibnja, 2024

Tko će preuzeti “vruću” Dinamovu klupu nakon Jovićevića?

Nije bilo lako naslijediti najboljeg Dinamovog trenera u 21. stoljeću Nenada Bjelicu, ali Igoru Jovićeviću stvarno nije išlo. Izdržao je samo sedam kola, a u zadnjih pet utakmica upisao je dvije pobjede, dva remija i poraz od Rijeke.

Tko bi mogao naslijediti Jovićevića?

Jedna od realnih opcija je Zoran Mamić, ali spominje se bivši trener Hajduka Željko Kopić, šef maksimirske omladinske škole.

Na klupi Lokomotive uspješan je Goran Tomić, ali pred njima je tek finale Kupa.

Cvitanović o neobičnim taktičkim potezima bivšeg trenera Dinama

Prokomentirao je to u emisiji Stadion Igor Cvitanović.

– Iznenadilo me, nisam očekivao da će Igora tako brzo maknuti, bez obzira na ono što je Dinamo pružao. Mislio sam da je to nekakav zaokret, dogovor kluba i trenera, da će se više pažnje davati mladim igračima. Vjerojatno je to bila intencija i kluba i Jovićevića, da se mladi igrači što više afirmiraju, ali vjerojatno su i poraz i igra Dinama presudili Jovićeviću, smatra stručni komentator HRT-a.

Cvitanović je prokomentirao i neke čudne taktičke odluke bivšeg trenera Dinama, posebno postavljanje ofenzivnog nogometaša Ćužea u obranu.

– Ako Hrvoj nije mogao, onda je logično da Kadzior igra beka, a ne Ćuže, koji onda ispadne u dvije situacije. Ne možemo njega kriviti jer dečko nije bek, nego je krilo ili napadač. To mi nije bilo jasno.

Koje su sad opcije Dinama?

– Ne želim analizirati niti nekog favorizirati, Dinamo će sigurno naći prihvatljivo rješenje. No svakom treneru mora biti jasno kakav je teret voditi Dinamo, tko se s tim ne može nositi ne treba ni dolaziti, smatra Cvitanović.

Izvor: narod.hr