• Danas je: Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Zbog niza nepravilnosti Povjerenstvo pokreće postupak protiv Pupovca: Nije naveo sve nekretnine niti suprugine dionice i primanja

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je nekoliko odluka o mogućem sukobu interesa, među ostalim u predmetu saborskog zastupnika Milorada Pupovca, predstojnika Ureda predsjednika RH Orsata Miljenića te bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića.

Povjerenstvo je tako donijelo jednoglasnu odluku da se za Orsata Miljevića i Milorada Pupovca pokreće postupak, dok za Tomislava Tolušića ne.

Nesklad plaće Slavice Lukić

Kod dužnosnika Milorada Pupovca, zastupnika u Hrvatskom saboru utvrđen je nesklad između imovine koju je prijavio, utvrđen je nesklad za plaću bračnog partnera te je prijavio manje nego što mu je supruga zarađivala. Povjerenstvo je utvrdilo da dosta godina nije navodio primitke supruge iz drugih izvora, a utvrđen je i nesklad vezan za prijavu pokretnina tj. osobnog automobila supruge dužnosnika, Citroen C3.

Nije naveo dionice

Također, Pupovac je naveo da kuća u Zagrebu ima 100 kvadratnih metara, no u knjigama piše da se radi o kući koja se nalazi na čestici od 218m kvadratnih, a uvidom u knjige nije prikazao nekretnine koje je naslijedila njegova supruga niti koje je on osobno naslijedio. Pa tako nije naveo ni 69 redovnih dionica u vlasništvu supruge, navodi RTL.

Podsjetimo, supruga Milorada Pupovca je Slavica Lukić, novinarka Jutarnjeg lista.

Navodno nije znao da je naslijedio imovinu

Pupovcu je postavljeno da se o tome očituje, objasnio je nepravilnosti oko prihoda supruge, postoji nesklad i u njegovom očitovanju, oko nekretnina da je došlo do omaške tijekom navođenja adrese, za nekretnine koje su naslijedili objasnio je da je rješenje o nasljeđivanju postalo pravomoćno 2018. A za one koje je on naslijedio tvrdi da nije ni znao da ih je naslijedio i da nikada nije primio rješenje o nasljeđivanju. Oko automobila koji nije prijavio kaže da je tijekom godina dosta oštećen i da iznos ne prelazi vise od 30.000kn pa ga nije unio u karticu.

Povjerenstvo ističe da su veći iznosi bračnih drugova dužnosnici obavezni prijaviti, a za auto je supruga zatražila procjenu vrijednosti automobila pa se čeka ta procjena, no stav povjerenstva je da se sva vozila moraju staviti u karticu bez obzira na vrijednost.

Povjerenstvo dodaje da je suprugine nekretnine trebao navesti, a opravdanje što Pupovac nije primio nikakvu obavijest oko nekretnine, povjerenstvo ne može prihvatiti tu ispriku uz činjenicu da je znao da postoji ostavinska rasprava.

Izvor: narod.hr/RTL