• Danas je: Subota, 20 travnja, 2024

Dokumentarni film ‘Stradanje župe Barlovci 1992. – 1995.’ 30. rujna u crkvi Sv. Mati Slobode u Zagrebu

Dokumentarni film “Stradanje župe Barlovci od 1992. do 1995.” u organizaciji Udruge Nazaret bit će prikazan 30. rujna 202. u zagrebačkoj crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu nakon mise u 19 sati.

Na misi će biti nazočan i banjolučki biskup Franjo Komarica. “Radujemo se Vašem dolasku”, poručuju iz Udruge Nazaret.

Teška stradanja župe Barlovci

Udruga Nazaret već je snimila dokumentarni film o banjolučkoj župi Petrićevac.

“Ovim filmom željeli smo podsjetiti na teška stradanja župe Barlovci nadomak Banje Luke koja je najvećim dijelom prognana iako u tom dijelu BiH nije bilo oružanih sukoba. Željeli smo prikazati istinu o progonima vjernika iz ove nekada velike župe i mnogih drugih župa toga dijela Bosne i Hercegovine što mnogima izvan banjolučkog kraja najvećim dijelom nije poznato”, istaknuo je redatelj filma “Stradanje župe Barlovci od 1992. do 1995.” i predsjednik Udruge prognanih Hrvata Banje Luke Nazaret gospodin Vinko Laštro na premijeri filma 13. srpnja, koja se održala u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci.

U filmu su donesena svjedočenja župljana župe Barlovci iz kojih je vidljivo da su bili toliko zlostavljani da su na kraju bili primorani napustiti svoja ognjišta, izvijestila je Banjolučka biskupija.

Izvor: narod.hr