• Danas je: Subota, 16 listopada, 2021

Hakirani e-mailovi WHO, Svjetske banke, fondacije Bill & Miranda Gates i Instituta Wuhan

Internetska tvrtka za borbu protiv ekstremizma izvijestila je da je gotovo 25 000 e-mail adresa i lozinki otkriveno na Internetu. Računi su bili povezani sa zdravstvenim organizacijama, fondacijama, međunarodnim financijskim institucijama i laboratorijom Wuhan.

U srijedu, 22. travnja, Obavještajna skupina SITE izvijestila je o masovnim hakiranju e-mail i lozinki koje pripadaju organizacijama koje se bore protiv Covid-19.

Ti su popisi pronađeni na Telegramu. Ukupno je otkriveno gotovo 25.000 korisničkih imena, uključujući gotovo 10.000 koji pripadaju američkim Institutima za zdravstvo, 5.000 računa pripadaju Svjetskoj banci i 2.700 računa Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO). U manjoj mjeri su također hakirani računi koji se povezuju s Fondacijom Bill & Miranda Gates, te Institutom za virusologiju Wuhan.

WHO je tvrdio da je hakirano 6.835 adresa e-pošte, što je puno više od broja koji je objavio SITE, ali samo je 457 njih još uvijek aktivno, a nijedna nije “probijena”. Iz predostrožnosti su promijenjene lozinke za sve te račune, navela je organizacija.

Robert Potter, osnivač australijske tvrtke Internet 2.0, otkrio je za Washington Post kako su te povjerljive informacije procurile. Iako još uvijek nije poznat identitet odgovornih aktivista, čini se da su pristupni podatci kupljeni na “dark webu”, dijelu mreže koji nije naveden u većini tražilica i gdje je prodaja piratskih informacija redovna.

Adrese i lozinke povezane s WHO-om hakirane su u 2016. godini, ali prije nisu bile iskorištene. Potter je rekao da ga je “zasmetala” razina sigurnosti nekih adresa. Njih 48 imalo je “lozinku”… kao lozinku. Neki su korisnici odabrali svoje ime, drugi su i dalje koristili “changeme” (promijeni me).

SITE i zapadni mainstream mediji su ovu vijest pokušali diskreditirati informacijom da su poveznice s ovim slučajem dijeljene u grupama neonacista. Nismo željeli participirati u jednoj takvoj kampanji, nego vam prenosimo glavni problem.

U vrlo skoroj budućnosti, možemo očekivati objavu sadržaja ovih poruka, jer prema Robertu Potteru, hakiranje se dogodilo prije 4 godine, što je ostavilo dosta prostora za prikupljanje i arhiviranje komunikacije ovih svjetskih “autoriteta”.

Sada je možda puno jasnija odluka Donalda Trumpa o ukidanju financiranja Svjetske zdravstvene organizacije, koju ovo hakiranje može skupo koštati – naravno ako su što zgriješili.

Preuzeto s: logicno.com

Oznake:,