• Danas je: Utorak, 9 kolovoza, 2022

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za domovinu kod Ministarstva hrvatskih branitelja

Oko 35 hodočasnika, među kojima je bilo i djece, okupili su se u zajedničkoj molitvi i razgovoru s ministrom Medvedom i djelatnicima Ministarstva, prisjetivši se pritom hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu snagu i utjehu nalazili u krunici i molitvi

Sudionici 8. zavjetnog hodočašća Marijanskog zavjeta za domovinu od Osijeka do Dubrovnika, tijekom zagrebačke dionice puta 4. srpnja 2022. zaustavili su se kod Ministarstva hrvatskih branitelja, gdje su se susreli s potpredsjednikom Vlade i ministrom Tomom Medvedom.

Oko 35 hodočasnika, među kojima je bilo i djece, okupili su se u zajedničkoj molitvi i razgovoru s ministrom Medvedom i djelatnicima Ministarstva, prisjetivši se pritom hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu snagu i utjehu nalazili u krunici i molitvi. Nakon kraćeg zadržavanja nastavili su svoju rutu, sa željama da ih prati blagoslov Majke Božje tijekom cijelog hodočašća.

Hodočašće je počelo 11. lipnja u Osijeku, gdje su se hodočasnici zaputili od osječke Tvrđe kroz Đakovačko-osječku nadbiskupiju, uz novu priključnu rutu Ilok –Vukovar,a nakon 75 dana pješačenja završiti će 24. kolovoza u Dubrovniku.

Ruta hodočašća ide od Slavonije, preko Zagreba i Rijeke pa Dalmacijom do posljednjeg odredišta u Dubrovačkoj biskupiji, s prolaskom dijelom i kroz Bosnu i Hercegovinu a svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika.

Zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“ održava se od 2015. godine u organizaciji bratovštine Marijanski zavjet, a prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Cilj hodočašća, čiji je glavni tok puta dug oko 1700 km, je spojiti što veći broj važnijih marijanskih i drugih svetišta, a današnja ruta išla je od Svetišta Majke Božje Remetske do Crkve Sveta Mati Slobode u Zagrebu.