• Danas je: Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Tihomir Dujmović: Milanovićeva afera Madison otkriva nesvakidašnje držanje DORH-a i medija

Politički analitičar i kolumnist Slobodne Dalmacije, Tihomir Dujmović, upozorava kako Milanovićeva afera Madison pokazuje način na koji SDP manipulira financijama, te nesvakidašnje držanje DORH-a i medija u toj situaciji.

-Afera Madison problematizira dvije relacije. Prvo je način na koji SDP manipulira financijama, a drugo je nesvakidašnje držanje DORH-a. Uz sve to fantastično je kako mediji inače iz ‘dobro obaviještenih krugova bliskih DORH-u’ dojavljuju idući dan nakon što se nekog sasluša na Zrinjevcu što je, kad, tko rekao, a ova informacija je tjednima stajala sa strane i baš nitko od ‘velikih istraživačkih novinara’ o tome nije ‘procijedio’ nijednu riječ – istaknuo je Dujmović u izjavi za Direktno.hr

Smatra da su se mainstream mediji prihvatili pisanja o istrazi protiv Zorana Milanovića s ciljem zatvaranja te teme, koju su u eter “gurnuli” Velimir Bujanec i Slavko Linić.

-Da nije bilo Slavka Linića i Velimira Bujanca – mi za to nikad ne bi saznali. No, kako je Linić najavio kod Bujanca da će govoriti o tome – onda su se i mainstream mediji prihvatili te informacije. Kao što se vidi – jednokratno su je odradili. Puštena je, tema je objavljena, ali više nitko dalje ništa ne istražuje. Sad pogledajte kako mediji objavljuju i obrađuju teme u kojima postoji volja da se ide do kraja, a pogledajte kako mediji obrađuju teme koje ‘na silu’ odrađuju – ocijenio je Dujmović.

Upozorava na sasvim različiti pristup medija i političke scene prema Karamarkovoj aferi “konzultantica” i slučaju istrage protiv Zorana Milanovića.

-U ovom slučaju nema druge nego zatražiti dodatnu istragu DORH-a. Mislim da bi politička scena morala izvršiti pritisak na ovu besramnu poziciju koja je ostala visiti u zraku. Pogledajte sad istraživačko novinarstvo što je radilo u slučaju ‘Konzultantica’, ja nemam ništa protiv toga, mislim da je te stvari trebalo istražiti, a pogledajte kako se drže nezainteresirano u ovoj temi. Mislim da bi mediji, javnost i politička scena trebali reći svoje o ovome i zatražiti od DORH-a da još jedan put provede istragu, pod uvjetom da se ne dogode stvari koje su se dogodile prvi put u ovoj aferi – zaključio je Dujmović.