• Danas je: Subota, 20 travnja, 2024

U Hrvacama obilježena 30. godišnjica pogibije devet policajaca i redarstvenika

Polaganjem vijenaca na spomen-obilježje i misom zadušnicom u utorak je u Hrvacama kod Sinja obilježena 30. godišnjica pogibije devet policajaca i redarstvenika koji su 14. rujna 1991. stradali pružajući otpor velikosrpskom agresoru.

– Na današnji dan prije 30 godina ovdje je počeo krvavi pir neprijatelja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, istaknuo je Damir Gabrić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava. Naglasio je kako se, sjećajući se ovih devet hrvatskih branitelja, istodobno sjećamo svih onih koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku.

Spomen-obilježje u Hrvacama podignuto je u sjećanje na Antu Škoku, Kažimira Abramovića, Zorana Bočinu, Ivicu Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlju, Miru Milanovića Antu Radana.

Obilježavanje ove godišnjice organizirala je Policijska uprava splitsko-dalmatinska. Osim njezina izaslanstva, vijence su položili predstavnici Policijske postaje u Sinju, Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski i Specijalne jedinice PU splitsko-dalmatinske BATT te predstavnici županije, Grada Sinja, općine Hrvace i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izvor: HRT